De beste 50 van Beieren

Aug 8, 2023 9:15:00 PM

2023-08-08-FATH-Bayerns-Best-50Roland Weigert (Staatssecretaris van Economische Zaken van Beieren), Till Zupancic en Mirko Jan FATH (beide directeuren van FATH), Marcus von Goldacker (Jurylid). Foto van: SX Heuser.   

FATH behoort tot de 50 beste van Beieren.

Het Duitse ministerie van Economie, Regionale Ontwikkeling en Energie kent FATH de prijs "Bayerns Best 50" toe. Hiermee erkent het ministerie FATH als een van de snelst groeiende bedrijven in Beieren.

Twee broers, één machine en veel grote plannen

In 1989 begonnen de broers Wido en Mirko Jan Fath hun bedrijf met slechts een kunststofspuitgietmachine in een schuur. Met de moed om vroeg te internationaliseren en de nodige expertise is FATH binnen drie decennia uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende ontwikkelaars en fabrikanten van aluminium profielsysteemcomponenten. Vandaag de dag vormen de producten en oplossingen van FATH de ruggengraat van handmatige en geautomatiseerde productie en worden ze gebruikt in speciale machine- en installatiebouw.


Met moed en gedrevenheid om een gediversifieerde groep bedrijven te worden

Het vermogen om trends te herkennen en de moed om consequent kansen te grijpen, vormen de basis voor de sterke verdere ontwikkeling van FATH in de afgelopen jaren. FATH heeft zijn portfolio in eerste instantie uitgebreid met producten voor procesvisualisatie en materiaaltoevoer. Industriële processen kunnen zo volgens lean-principes worden ingericht. Met de overname van de Nederlandse fabrikant van intralogistieke automatiseringstechnologie, Flowsort, betrad het bedrijf de snel groeiende markt voor intralogistieke automatisering. Flowsort-producten sorteren pakketten in distributiecentra van bekende e-commerce en logistieke bedrijven over de hele wereld. De overname van precisietechnologiespecialist CEMEC maakt het mogelijk om de engineeringkennis en productieprecisie uit de lucht- en ruimtevaart te gebruiken voor de hele FATH Group.

De laatste stap in de groei was de oprichting van FATH als componentenpartner van de bekendste fabrikanten van zonne-installatiesystemen. Door de snelle groei van de zonne-energiesector voldoet FATH aan de grote vraag naar onderdelen zoals zonnepaneelklemmen, dakhaken van aluminium en diverse kunststof accessoires. Vanwege de geopolitieke omstandigheden speelt de productie van deze onderdelen in Duitsland en Europa ook een grote rol. FATH toonde opnieuw zijn ondernemingszin en breidde zijn capaciteiten in 2023 uit. Daartoe behoren nieuwe permanente vestigingen in Röttenbach in Midden-Franken en in Oost-Europa.


Vooruitzichten blijven sterke groei tonen

Dankzij zijn vastberadenheid, strategische visie en inmiddels meer dan 500 medewerkers op 12 locaties is FATH uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van producten en oplossingen voor de industrie, intralogistieke automatisering en klantspecifieke machinebouwcomponenten. In 2023 zal de omzet van de FATH Group de grens van € 100 miljoen ruimschoots overschrijden. De duurzame groei van FATH was een belangrijke reden voor het comité van "Bavaria's Best 50".

Ook de vooruitzichten voor de komende jaren zijn duidelijk positief. Met name op het gebied van klantspecifieke werktuigbouwkundige componenten zal FATH sterk blijven groeien met zijn uitgebreide productietechnologische park in combinatie met de engineeringkennis van dochteronderneming CEMEC. Op het gebied van standaardcomponenten zullen de digitalisering van bedrijfsprocessen en de ondersteuning van klanten via digitale diensten voor aanhoudende groei zorgen. De uitbreiding van het technologieportfolio van de dochteronderneming voor intralogistieke automatiseringstechnologie Flowsort en de wereldwijde uitrol ervan dragen bij aan verdere groei.


Samen met FATH de toekomst vormgeven

Zonder de gemotiveerde inzet van de medewerkers was dit succes voor FATH niet mogelijk geweest. De huidige krapte op de arbeidsmarkt vormt nu de grootste uitdaging voor verdere groei. FATH is wereldwijd en vooral in het hoofdkantoor in het Midden-Frankische Spalt in Beieren op zoek naar nieuwe medewerkers die de verdere groei en toekomst van het bedrijf mede vorm kunnen geven. Op de website van FATH vindt u altijd actuele vacatures: https://karriere.fath24.de/ 

ENRICH YOUR WORKING LIFE.